VLT Exchange to New

Danfoss produceert al bijna 40 jaar electronische frequentieregelaars. Apparaten die in de praktijk hebben bewezen bijzonder gebruikszeker en betrouwbaar te zijn. Toch is het goed om eens stil te staan bij de leeftijd van uw regelaars. Reparatie kan door ouderdom een langdurige en kostbare zaak worden en onderdelen zijn niet altijd meer beschikbaar.

Danfoss biedt u daarom de mogelijkheid uw oude frequentieregelaars tegen gunstige voorwaarden te vervangen door nieuwe apparaten.

In 1988 introduceerde Danfoss de VLT 3000 in de Nederlandse markt, dé eerste digitale frequentieregelaar, welke de mogelijkheden van de toenmalige microprocessor technologie volledig benutte. We zijn nu ruim 20 jaar verder en de productie van deze frequentieregelaar is inmiddels al 12 jaar geleden afgebouwd.

Inmiddels heeft Danfoss de nieuwe generatie VLT frequentieregelaars geintroduceerd met de VLT AutomationDrive FC 300 voor industriele toepassingen, de VLT HVAC Drive voor toepassingen in de klimaatregeltechniek en de VLT AQUA Drive voor water- en afvalwatertoepassingen.

Vanwege de hoge kwaliteit zijn er nog steeds duizenden VLT 3000 frequentieregelaars in de Nederlandse markt, die dag in dag uit uitmuntend werk doen. De productie van onderdelen voor de VLT 3000 is echter per 1 januari 2004 gestopt. Het is daarom goed eens stil te staan bij de leeftijd van uw omvormers; de continuïteit van uw productieproces is immers van het grootste belang.

Want hoewel de Danfoss regelaars worden ontworpen voor een gemiddelde levensduur van meer dan 12 jaar, kunnen omgevingscondities zoals vocht, vervuiling en temperatuur kunnen deze levensduur helaas nadelig beïnvloeden.

In veel gevallen is het daarom verstandig de oude regelaar te vervangen door een nieuw, moderner exemplaar, in plaats van een eventueel defect af te wachten. Daarbij kunnen wij u een goed voorstel voor preventieve omruiling doen. Zelfs wanneer uw oude frequentieregelaars niet van Danfoss afkomstig zijn !

Indien u twijfelt of het verstandig is uw oudere regelaars nog ter reparatie aan te bieden en u benieuwd bent naar ons “exchange to new”-voorstel, neemt u dan contact op met onze service afdeling tel. 010-2492070. Wij doen u graag een voorstel dat u in staat stelt uw oude regelaars tegen gunstige voorwaarden te vervangen door het nieuwste dat er momenteel op dit gebied verkrijgbaar is.